Familie de Groot en Vrijaldenhoven

Ik zal nooit het moment vergeten waarop ik, als jong meisje, bij mijn oma een aantal oude familiefoto’s vond. Ik vond het heel bijzonder dat ik zo een beeld kreeg van mijn overgrootouders, Petrus de Groot en Petronella van der Aa, en van hun drie nog jonge zonen. Een van die zonen was mijn opa Ties, die op 38-jarige leeftijd is overleden. Mijn oma, Miet van Moorsel, bleef toen achter met vijf jonge kinderen. Haar tweede man was Thum Vrijaldenhoven, samen met hem kreeg zij nog vier kinderen. En gelukkig zijn er van deze grote familie nog veel foto’s bewaard gebleven, op deze pagina’s kan je een selectie daarvan zien. Kijk vooral naar die ene foto die ik hierboven al noemde, van mijn overgrootouders met hun drie zonen. En naar die prachtige foto van mijn vader, die omstreeks 1938 door de bekende fotograaf Martien Coppens werd gemaakt.
Fotoserie 1
Klik op de foto !
Fotoserie 2
Klik op de foto !
Fotoserie 3
Klik op de foto !
Documenten
Klik op de foto !